Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Girul la purtător

„Girul la purtător" este echivalentul unui „gir în alb". Astfel, girul la purtător are valoarea şi efectele juridice ale girului în alb.

În ceea ce privește condiţiile de formă, girul la purtător se deosebeşte de girul în alb numai în privinţa desemnării giratarului. 

Girul în alb nu cuprinde nici o menţiune cu privire la giratar, în timp ce în cazul girului la purtător, giratarul este desemnat prin calitatea sa de posesor al titlului.

Beneficiarul girului la purtător se legitimează prin prezentarea titlului. El poate transmite titlul mai departe prin simpla tradiţiune. 

Întrucât girul la purtător produce efectele girului în alb, posesorul titlului poate să redea cambiei atributele de titlu la ordin, prin completarea girului cu numele său ori al altei persoane, în condiţiile arătate.


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.