Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Date, confidențialitate și Cyber Security

În economia digitală de astăzi, informația a devenit un atu puternic pentru companiile din intreaga industrie. Informația este în centrul vieții fiecărei afaceri, însă felul în care informația este folosită devine din ce în ce mai reglementată. 

Tehnologia de azi a ușurat felul în care companiile colectează, copiază și transferă datele cu caracter personal în întreaga lume. 

Riscuri juridice și de afaceri asociate cu nerespectarea reglementerilor legale au crescut în mod semnificativ.

Multe încălcări continuă să apară pur și simplu prin ignoranță. Consecințele pot include sancțiuni penale, amenzi și riscuri reputaționale.

Securitatea datelor este acum una dintre cele mai fierbinți subiecte. Potențialul de abuz de informații personale sensibile a declanșat o acțiune legislativ și de reglementare la nivel mondial. Există acum legi de protecție a datelor din mai mult de 90 de țări din întreaga lume. 

Conștientizarea dreptului de a solicita informații despre datele cu caracter personal este în creștere, în special în lumina discuțiilor din jurul modificări ale cadrului european de protecție a datelor. Drepturile pe care le are o persoană vizată vor fi extinse în conformitate cu noul regulament european, iar perioada de timp pentru a răspunde va fi redus, astfel încât povara conformității pare probabil să devină mai oneroasă pentru societăți.


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.