Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Interzicerea de a ocupa o funcţie sau profesie

Se pune în executare prin comunicarea unei copii de pe dispozitivul hotărârii de către judecătorul delegat, persoanei juridice în cadrul căreia persoana condamnată îşi exercită respectiva funcie, profesie sau meserie, precum şi, dacă e cazul, persoanei juridice care asigură organizarea şi coordonarea exercitării profesiei sau activităţii respective. În cazul în care interdicţia vizează o meserie sau o altă activitate, comunicarea se face inspectoratului judeţean de poliţie în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul condamnatul.

Persoana îndreptăită faţă de care s-a dispus această măsură are posibilitatea după un an de zile să sesizeze instana de executare solicitând revocarea măsurii. Soluionarea cererii se face cu citarea persoanei faţă de care s-a dispus măsura, după ascultarea concluziilor avocatului acesteia i ale procurorului. Dacă cererea este respinsă o nouă cerere se mai poate face după un an de zile.


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.