Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Supravegherea

Scopul acestei măsuri educative este ca minorul să participe la cursuri şcolare sau de formare profesională şi în vederea prevenirii desfăşurării unor activităţi sau a intrării în legătură cu anumite persoane care ar putea afecta procesul de îndreptare a acestuia. Supravegherea este realizată de părinţii minorului sau de cei care l-au adoptat ori de tutore. Dacă aceştia nu pot realiza în condiii optime supravegherea, atunci aceasta se va realiza de către o persoană de încredere, de preferinţă unei rude apropiate a minorului, la cererea acesteia.

 

Controlul executării acestei măsuri se face de consilierul de probaţiune. Supravegherea şi îndrumarea minorului în cadrul programului său zilnic presupun verificarea modului în care acesta îşi respectă obligaţiile care decurg din statutul său familial, şcolar sau profesional.


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.