Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Dezincriminarea faptei

Instanța competentă este instanța de executare, iar dacă persoana este deținută, instanța corespunzătoare în grad instanței de executare dar care se află în circumscripția locului de deținere.

Cererea pentru stabilirea legii penale mai favorabile se face din oficiu de către instanța de executare, pentru persoanele deținute, sau de către persoana interesată, în celelalte cazuri.

Cererea se judecă fără prezența condamnatului sau a procurorului, iar hotărârea se comunică integral condamnatului și procurorului. Hotărârea poate fi atacată cu contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Hotărârea prin care se constată aplicarea legii penale mai favorabile este executorie.

 

Contestația se judecă de un complet format dintr-un singur judecător cu participarea procurorului și citarea părilor în ședință publică. Hotărârea pronunțată în contestație este definitivă.


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.