Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Drept Fiscal

Condițiile dificile ale pieței și incertitudinea economică cauzată de criza financiară, a modificat considerabil legislația fiscală. Înțelegerea impactului acestor norme privind tranzacțiile comerciale atât ale persoanelor juridice cât și ale persoanelor fizice este esențială pentru succesul acestora.

IONAS MIHAELA – Cabinet de Avocat înțelege importanța strategică a legislației fiscale care îi privește direct pe clienții săi și le oferă sfaturi clare, în timp util și concis cu privire la toate aspectele legate de impozitare.

Societățile au nevoie de soluții practice și viabile având în vedere provocările fiscale cu care se confruntă zilnic pentru a obține cele mai bune rezultate, dar și pentru a rămâne competitivi și a evolua constant în concordanță cu cerințele legislației în continuă modificare.

Atunci când doresc să efectueze tranzacții complexe, persoanele juridice dar și persoanele fizice trebuie să fie conștiente de toate aspectele fiscale relevante și de faptul că au nevoie de consultanță fiscală integrată și o perspectivă de ansamblu a situației.

Dat fiind că autoritățile fiscale din întreaga lume continuă să devină tot mai ferme în ceea ce privește legislația și respectarea acesteia, echipa noastră de soluționare a litigiilor fiscale este prezentă pentru a ajuta clienții în orice litigiu fiscal.

IONAS MIHAELA – Cabinet de Avocat înțelege procedurile administrative ceea ce ne permite să rezolvăm disputele în mod eficient, obținând în același timp cele mai bune rezultate posibile pentru clienții noștri. În multe cazuri, cele mai eficiente și de succes concluzionări ale litigiilor fiscale au loc în afara sălii de judecată. În cazul în care o problemă fiscală ajunge la proces, noi oferim asistență și reprezentare de specialitate pe parcursul litigiului.

Noi oferim sfaturi practice și eficiente fiscal menite să ajute clienții în luarea deciziilor corecte din punct de vedere fiscal, să identifice structuri eficiente din punct de vedere al impozitării și să dezvolte strategii fiscale eficiente, astfel încât să prevină sau să atenueze orice datorii fiscale care ar putea rezulta din activitățile lor în România. De asemenea, avem o puternica practică a litigiilor fiscale, care are o vastă experiență în manipularea, negocierea și soluționarea inspecțiilor fiscale, precum și aplicabilitatea legislației fiscale române și europene în litigiile fiscale.

Serviciile noastre fiscale acoperă fiecare aspect al societăților, parteneriatelor și impozitarea venitului personal în România, inclusiv impozitarea transfrontalieră, politicile de stabilire a prețurilor de transfer și aplicabilitatea tratatelor pentru evitare a dublei impuneri.

IONAS MIHAELA – Cabinet de Avocat oferă consultanță fiscală de specialitate și asistă și reprezintă societăți române și străine cu reprezentanțe, filiale în România, organizații, ONG-uri și persoane fizice.

Ne străduim să înțelegem nevoile specifice ale fiecărui client și dezvoltăm strategii adaptate pentru fiecare dintre aceștia pentru a-i ajuta să își atingă obiectivele în afaceri.

Noi muncim din greu pentru a fi o extensie a echipei voastre, indiferent dacă la nivel local sau la nivel global. Noi recunoaștem importanța de a fi o parte a soluției. Abordarea noastră conferă valoare relației pe termen lung. Noi dorim să fim parte din fiecare aspect al afacerii tale. Dorim să fie consilier de încredere pentru toate nevoile dumneavoastră fiscale.

IONAS MIHAELA – Cabinet de Avocat poate adăuga valoare reală afacerii voastre.

Serviciile juridice în domeniul fiscal includ, cu titlu de exemplu:

 • Înregistrare fiscală sau asistență pe parcursul înregistrării, prin completarea și depunerea declarațiilor prevăzute de Codul de Procedură Fiscală
 • Înregistrarea sediilor permanente;
 • Înregistrarea ca plătitor de TVA în România;
 • Asistență și reprezentare juridică în procedurile fiscale de rambursări și restituiri
 • Redactarea contestațiilor împotriva titlurilor de creanță fiscală și a actelor de executare silită
 • Asistență și consultanță juridică în privința problemelor generate de T.V.A. și de procedura de rambursare a T.V.A.
 • Consultanță juridică în ceea ce privește activitățile de import – export, precum și stabilirea taxelor vamale
 • Asistență juridică în vederea obținerii de înlesniri fiscale ori eșalonări la plata obligațiilor datorate bugetului consolidat
 • Asistență pe parcursul inspecției fiscale
 • Redactarea de opinii legale cu privire la interpretarea și aplicarea prevederilor legislației fiscale
 • Asistenţă şi reprezentare juridică pentru recuperarea tuturor categoriilor de taxe de înmatriculare – taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxă de poluare, taxă emisii poluante, timbru de mediu
 • Asistenţă şi reprezentare juridică în procedurile fiscale necontencioase
 • Asistenţă şi reprezentare juridică în litigiile fiscale (inspecţii şi controale fiscale, procedura soluţionării contestaţiilor, acţiuni contencios fiscal, contestaţii la executare, contestaţii măsuri asigurătorii)

  Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.