Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Categoriile de operațiuni din punctul de vedere al TVA

Din punctul de vedere al TVA distingem: 

a. Operațiuni taxabile. Sunt acele operațiuni pentru care se aplică una din cotele de TVA prezentate anterior; 

b. Operațiuni scutite cu drept de deducere. Sunt operațiunile pentru care nu se colectează TVA dar este permisă deducerea TVA-ului deductibil aferent achizițiilor care sunt necesare pentru derularea unor asemenea operațiuni (exemplu: livrări intracomunitare, exporturi, transportul internaţional de persoane) 

c. Operațiuni scutite fără drept de deducere. Sunt operațiunile pentru care nu se colectează TVA dar nici nu este permisă deducerea TVA-ului deductibil aferent achizițiilor care sunt necesare pentru derularea unor asemenea operațiuni (exemplu: spitalizarea, îngrijirile medicale, prestările de servicii efectuate în cadrul profesiunii lor de către stomatologi şi tehnicieni dentari, activitatea de învăţământ etc.) 


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.