Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Fondul de rezervă

Din profitul societăţii se va prelua, în fiecare an, cel puţin 5% pentru formarea fondului de rezervă, până ce acesta va atinge minimum a cincea parte din capitalul social.

Dacă fondul de rezervă, după constituire, s-a micşorat din orice cauză, va fi completat, cu respectarea prevederilor legii. Aşadar, fondul de rezervă este o prelungire a capitalului social constituind, de asemenea, gajul general al creditorilor sociali.

De asemenea, se include în fondul de rezervă, chiar dacă acesta a atins cuantumul de 5% din profitul societăţii, excedentul obţinut prin vânzarea acţiunilor la un curs mai mare decât valoarea lor nominală, dacă acest excedent nu este întrebuinţat la plata cheltuielilor de emisiune sau destinat amortizărilor.

Se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul, directorul executiv sau reprezentantul legal al societăţii, care nu constituie fondul de rezervă.


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.