Adunarea generală decide prin votul reprezentând majoritatea absolută a asociaţilor şi a părţilor sociale, în afară de cazul când în actul constitutiv se prevede altfel.
Prin excepţie, adunarea generală având ca obiect modificarea actului constitutiv decide cu votul tuturor asociaţilor, în afară de cazul când legea sau actul constitutiv prevede altfel.
Prin actul constitutiv se va putea stabili că votarea se poate face şi prin corespondenţă.
Fiecare parte socială dă dreptul la un vot.
Un asociat nu poate exercita dreptul său de vot în deliberările adunărilor asociaţilor referitoare la aporturile sale în natură sau la actele juridice încheiate între ele şi societate. Dacă adunarea legal constituită nu poate lua o hotărâre valabilă din cauza neîntrunirii majorităţii cerute, adunarea convocată din nou poate decide asupra ordinii de zi, oricare ar fi numărul de asociaţi şi partea din capitalul social reprezentată de asociaţii prezenţi.
Asociatul care, într-o operaţiune determinată, are, pe cont propriu sau pe contul altuia, interese contrare acelora ale societăţii, nu poate lua parte la nici o deliberare sau decizie privind această operaţiune, în caz contrar fiind răspunzător de daunele cauzate societăţii, dacă, fără votul său, nu s-ar fi obţinut majoritatea cerută.
Adunarea generală are următoarele atribuţii:
Convocarea adunării generale se face:
Hotărârile adunării generale pot fi atacate în aceleaşi condiţii ca şi hotărările adunărilor generale ale acţionarilor, termenul de 15 zile urmând să curgă de la data la care asociatul a luat cunoştinţă de hotărârea adunării generale pe care o atacă.