Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Divorț

cuplu pasind distantati

Dacă vă confruntați cu sfârșitul căsătoriei, probabil vă confruntanți cu unele dintre cele mai dificile decizii din viață. În timp ce procesul juridic este destul de simplu, impactul emoțional și financiar poate fi considerabil.

Cele mai multe decizii vor avea implicații pe termen lung. Astfel, deși importantă, decizia de a pune capăt căsătoriei este doar primul pas spre divorț, care poate fi supărător și confuz.

Este important să înțelegeți care sunt drepturile dumneavoastră, care sunt opțiunile juridice pe care le aveți și să colaborați cu un avocat care să vă susțină și să lucreze cu dumneavoastră pe parcursul acestei perioade dificile.

IONAS MIHAELA – Cabinet de Avocat alocă timpul necesar pentru a cunoaște situația fiecărui client, identifică obiectivele pe care clientul le dorește și împreună cu acesta dezvoltă strategii pentru a atinge aceste obiective.

Situația fiecărei familii este diferită. Aceeași soluție nu va fi cea mai bună pentru toată lumea.

Avantajul de a fi soțul reclamant este că vă aflați în controlul procesului, dar va trebui să faceți cea mai mare parte a cheltuielilor și probațiunii. Prin urmare, divorțul va fi mai costisitor, cel puțin pentru început, pentru dumneavoastră. Totuși, este posibil să recuperați cheltuielile de judecată sau o parte din acestea.

Procedura în fața instanței de judecată se desfășoară în mai multe etape. Vor trebui redactate și depuse la tribunal diferite documente. Ne putem ocupa de toate aceste acte în numele dumneavoastră, vă oferim consiliere și îndrumare pe tot parcursul procesului. Ne putem ocupa de asemenea de comunicările cu partenerul dumneavoastră și avocatul acestuia, ajutându-vă să treceți cât mai ușor peste această perioadă.

În pronunţarea divorţului, culpa unuia sau a ambilor soţi produce efecte de ordin moral, educativ, cu privire la opinia publică sau juridice.

Soţului inocent poate solicita despăgubiri dacă dovedeşte că a suferit un prejudiciu moral sau material în urma a divorţului, prestaţia compensatorie sau pensie de întreţinere.

Codul Civil reglementează patru motive de divorț. 


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.