Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Cuantumul pensiei de întreținere

Cuantumul pensiei de întreţinere este stabilit în raport cu situaţia de fapt determinată de starea de nevoie a creditorului şi mijloacele materiale ale debitorului la data judecării cererii pentru acordarea întreţinerii.

Cuantumul pensiei de întreţinere datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Aceste venituri se referă la venituri din muncă, drepturi de autor, cedarea folosinţei bunurilor, participare la profit, activităţi comerciale, onorarii etc.

Pensia de întreţinere poate fi sub forma unei sume fixe sau prin prestaţii procentuale din venitul net lunar al debitorului. 


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.