Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Violența în familie

Violența în familie afectează atât femeile, cât și bărbații, dar afectează mereu copii care sunt conștienți de comportamentul abuziv sau sunt martorii acestuia. Ea este prezentă în întreaga societate, indiferent de venituri, sex, culoare și orientare sexuală. Efectele sale pot fi complexe, depășind cadrul unei relații nesănătoase sau dăunătoare. Abuzul verbal, atacul fizic, manipularea emoțională și controlul financiar sunt doar câteva dintre problemele definite de violența în familie.

Sunt foarte multe persoane care suferă violență în familie de-a lungul mai multor ani de zile. Cele mai multe victime ale violenței în familie se tem să caute ajutor. 

Dacă sunteți o victimă a violenței în familie sau sunteți îngrijorat pentru siguranța dumneavoastră, siguranța copiilor dumneavoastră, IONAȘ MIHAELA – CABINET DE AVOCAT poate lua măsuri legale, rapide și eficiente pentru a vă proteja.

Fie că trăiți cu un partener violent sau vă simțiți amenințați din partea unui fost partener sau care are un comportament abuziv, sunteți prins într-o situație dureroasă și înfricoșătoare acasă, legea este acolo pentru a vă ajuta.

Aveți nevoie urgentă de un ordin de protecție dacă doriți să opriți un membru de familie să vă amenințe, să vă atace fizic, să părăsească proprietatea în care locuiți sau să îl obligați să părăsească locuința comună.

În unele cazuri, ați putea fi îngrijorați că agresorul va afla de faptul că doriți să consultați un avocat.

IONAS MIHAELA – Cabinet de Avocat

înțelege că situațiile de violență în familie sunt foarte dificile de aceea urmărim să ajutăm și să sprijinim clienții în aceste momente. Suntem receptivi în situațiile de criză.

  Suntem, de asemenea, în măsură să vă punem în legătură cu servicii de asistență de urgență, dar și să luăm legătura cu poliția în numele dumneavoastră.

Potrivit legislației românești ,,violenţa în familie’’ reprezintă orice acţiune sau inacţiune intenţionată, cu excepţia acţiunilor de autoapărare ori de apărare, manifestată fizic sau verbal, săvârşită de către un membru de familie împotriva altui membru al aceleiaşi familii, care provoacă ori poate cauza un prejudiciu sau suferinţe fizice, psihice, sexuale, emoţionale ori psihologice, inclusiv ameninţarea cu asemenea acte, constrângerea sau privarea arbitrară de libertate, violenta putand fi verbala, psihologica, fizica, sexuala, economica, sociala, spirituala.

Astfel, persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege.


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.