Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Măsuri imediate

Fiecare caz este diferit. Iată câteva dintre măsurile pe care noi vă sfătuim să le luați în aceste situații dificile:

  • Dacă sunteți în pericol iminent, atunci ar trebui să sunați la poliție pentru asistență de urgență și totodată să raportați orice incident.
  • Dacă simțiți că este necesar să părăsiți locuința de familie pentru protecția dumneavoastră imediată, este important să luați copii cu dumneavoastră, chiar dacă credeți că ei nu sunt în pericol.
  • Dacă dumneavoastră sau copiii dumneavoastră ați suferit leziuni ca urmare a violenței în familie, atunci noi, vă recomandăm, de asemenea, să faceți fotografii de ansamblu și delaliu ale acestora. Cereți unui prieten de încredere să vă ajute cu fotografiile.
  • Mergeți cât mai repede posibil la medical legist pentru a obține certificat medico-legal.
  • Dacă mesajele abuzive vă sunt trimise pe telefonul mobil, păstrați mesajele.
  • Păstrați un jurnal, astfel încât să vă puteți aminti datele și incidentele.

Acestea sunt primele măsuri importante pe care le puteți lua pentru siguranța dumneavoastră și a copiilor dumneavoastră, dar acestea vor putea constitui și dovezi importante dacă vă decideți să solicitați instanței de judecată un ordin de protecție.


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.