Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Avize, acorduri sau aprobări prealabile

În anumite situaţii, reglementate prin dispoziţii legale speciale, încheierea contractului individual de muncă este condiţionată de existenţa în prealabil a unui aviz obligatoriu ori consultativ al unui organ.

În aceste sens, este necesar avizul organului de poliţie pentru încadrarea persoanelor din Corpul Gardienilor Publici ce urmează a fi dotate cu armament, personalului de pază cărora li se încredinţează arme şi muniţii, personalului operator de jocuri de noroc.

Dacă un contract individual de muncă s-a încheiat în lipsa avizului obligatoriu este nul de drept. Dacă se obţine avizul ulterior încadrării, nulitatea se acoperă şi contractul de muncă este legal încheiat.


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.