Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Drepturile omului

"Drepturile omului aparțin fiecăruia dintre noi, fără excepție. Dar dacă nu le cunoaștem, dacă nu solicităm respectarea lor și dacă nu apărăm dreptul nostru - și dreptul celorlalți – de a le exercita, acestea vor fi doar cuvinte într-un document vechi de decenii... "

Ban Ki-moon, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite 10 decembrie 2011, Ziua Drepturilor Omului, New York

 

Protecția drepturilor și libertăților apare în tot felul de contexte juridice, din domenii evidente, cum ar fi imigrația, asistența socială și sănătate mintală, la mai puțin evidente, cum ar fi activitățile comerciale și dreptul la informare.  

Drepturile omului înseamnă că toată lumea trebuie să fie tratată corect, în mod egal, și cu demnitate. Acestea se bazează pe idei fundamentale din legislația română, a statului de drept, egalitatea în fața legii și libertatea fiecărui cetățean.

Adoptarea Protocolului 11 a însemnat de asemenea că există noi modalități de a contesta expansiunea puterii statului. 

Creșterea litigiilor privind drepturile omului este o dovadă a dezvoltării a unei culturi în creștere drepturilor omului în România.

Protejarea drepturilor și libertăților persoanelor și discriminarea se află în centrul activității noastre.

IONAS MIHAELA – Cabinet de Avocat folosește legea pentru a asigura respectarea drepturilor persoanelor defavorizate ale societății, atragerea răspunderii statului pentru acțiunile sale, înlăturarea discriminării, luptei pentru drepturile omului și respectării mediului înconjurător.

IONAS MIHAELA – Cabinet de Avocat este capabil să reunească profunzimea și experiența din diferite domenii de drept cu noțiunile de drepturile omului în sine pentru a oferi consultanță și reprezentare eficientă și cuprinzătoare pentru clienții noștri care consideră că drepturile lor au fost încălcate. Rolul nostru este de a ne asigura că drepturile clienților noștri sunt respectate și că aceștia nu încalcă din greșeală drepturile altora.

Noi acționăm pentru indivizi și grupuri de oameni care cred că drepturile omului au fost încălcate de către stat. Vă putem oferi sfaturi practice despre opțiunile pe care le are le aveți, vă putem ajuta la stabilirea obiectivelor și să întreprindeți tot ceea ce se poate pentru a le atinge.

Noi îi reprezentăm pe toți cei care doresc să își protejeze drepturile, să le exercite, precum și cei care doresc să obțină despăgubiri pentru încălcarea acestora.

Ne asigurăm de faptul că puterea de stat, în toate formele sale, este utilizată numai în conformitate cu statul de drept și că cei care operează în afara legii sunt trași la răspundere. De asemenea, acționăm pentru organizații, cum ar fi autoritățile publice, întreprinderi, și ONG-uri. Oferim consultanță în timp util, clară cu privire la modul în care organizațiile își pot exercita în mod legal puterile.

IONAS MIHAELA – Cabinet de Avocat oferă același nivel de angajament și expertiză indiferent de natura cauzei. Ne reprezentăm clienții fără teamă, oricine ar fi ei.

Nu toate cazurile legate de drepturile omului ajung pe prima pagină a ziarelor, dar ele sunt la fel de importante, atât pentru noi, cât și pentru persoanele implicate.

Pentru unele personane, o problemă legală poate fi o perspectivă descurajantă, mai ales de tipul celor înaintate Curții Europene a Drepturilor Omului a căror soluționare care durează mai mulți ani decât cele în fața instanțelor naționale. Noi ne asigurăm de faptul că clienții noștri se simt sprijiniți și susținuți pe toată durata acesteia.

 

 


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.