Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Efectele perimării

Perimarea are ca efect desfiinţarea actelor de executare îndeplinite. Perimarea operează cu privire la toate părţile implicate în executarea silită şi la toate actele efectuate în cursul acesteia. Actele de executare care au dus la reali¬zarea în parte a creanţei cuprinse în titlul executoriu şi a accesoriilor acesteia nu sunt atinse de efectul perimării. 

Măsurile de indisponibilizare (sechestre, popriri, somaţii în cazul urmăririi silite imobiliare) se vor desfiinţa la cererea debitorului sau a terţului interesat.

Perimarea executării silite nu împiedică formularea unei noi cereri de executare. După încuviinţarea noii executării, executorul va comunica debitorului încheierea de încuviinţare a executării şi o nouă somaţie. La aceasta nu trebuie să mai alăture titlul ce se execută, deoarece a fost comunicat debitorului cu prilejul primei executări.


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.