Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Felurile cauţiunii judiciare

Cauţiunea se depune, de regulă, în numerar. Dacă partea în favoarea căreia se depune declară în mod expres că este de acord, cauţiunea va putea consta şi în instrumente financiare, un drept de ipotecă imobiliară sau mobiliară ori o creanţă ipotecară sau aducerea unui fideiusor.

În aceste forme, cauţiunea judiciară va avea un caracter convenţional. Acordul beneficiarului cauţiunii nu este suficient pentru încuviinţarea oferirii de garanţii reale drept cauţiune, instanţa urmând a verifica îndeplinirea tuturor condiţiilor de constituire a acestor garanţii.

Când este instituită asupra unei sume de bani sau asupra unor instrumente financiare negociabile, cauţiunea judiciară este, ca natură juridică, un gaj.


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.