Despăgubiri pasagerilor aerieni în UEDrept societarLitigii cu profesioniștiCambia, Biletul la ordin și CeculDrept fiscalInsolvențăProtecția consumatorilorDreptul muncii și securității socialeDate, confidențialitate și Cyber SecurityDreptul FamilieiStarea civilăLitigiiExecutare silităDrept ContravenționalDrept PenalDrept execuţional penalDrepturile omului

Sechestrul asigurător

Sechestrul asigurător este măsura asigurătorie care constă în indisponibilizarea bunurilor mobile sau/şi imobile urmăribile ale debitorului aflate în posesia acestuia sau a unui terţ în scopul valorificării lor în momentul în care creditorul unei sume de bani va obţine un titlu executoriu.

Această măsură asigurătorie se poate aplica exclusiv în cazul în care litigiul principal are ca obiect plata unei sume de bani.

Obiectul sechestrului asigurător îl pot forma exclusiv bunurile urmăribile (mobile sau/şi imobile corporale) ale debitorului, aflate în posesia acestuia sau la un terţ. 

Caracterul urmăribil sau neurmăribil al bunurilor debitorului se determină potrivit regulilor stabilite în materia urmăririi silite mobiliare sau, după caz, a celei imobiliare.


    Copyright © 2019 - Ionas Mihaela - Cabinet de avocat. Cluj-Napoca Toate drepturile rezervate.